ΕΛ
Our news

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA

Home :: Our news :: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA
12.03.2024

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον άνθρωπο και στο περιβάλλον η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ ΑΕ – SAMARIA προχώρησε πρόσφατα σε μία πρώτη εμφανή αλλαγή στις Pet συσκευασίες προϊόντων των εμπορικών επωνυμιών SAMARIA Το Νερό των Λευκών Ορέων και LEFKA ORI Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Αφορμή για την αλλαγή αυτή αποτέλεσε μελέτη του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού Royal Society of Chemistry το οποίο σε εκτενές άρθρο του της 28/5/2023 (https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2023/py/d3py00209h) αποδεικνύει ότι η χρήση χρωματισμένων πλαστικών υλικών δυσχεραίνει τη διαδικασία ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτό ενδείκνυται η χρήση διάφανου ή λευκού πλαστικού σε μέρος ή και σε ολόκληρη τη συσκευασία.

Λαμβάνοντας υπόψη αφενός τη σχετική ενδελεχή έρευνα του τμήματος ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας, αφετέρου την αναφορά του άρθρου, η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ ΑΕ – SAMARIA αποφάσισε την υιοθέτηση των συμπερασμάτων του εσωτερικού ελέγχου καθώς και της μελέτης και την εφαρμογή τους στα προϊόντα των εμπορικών της επωνυμιών SAMARIA Το Νερό των Λευκών Ορέων και LEFKA ORI Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμιστεί ότι στο ίδιο πλαίσιο η ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ ΑΕ – SAMARIA το 2023 ολοκλήρωσε έργο αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την τοποθέτηση 2.064 ηλιακών πάνελ στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις στον Στύλο Χανίων. Η τοποθέτηση των ηλιακών πάνελ συμβάλουν στη βελτίωση του δείκτη περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας μειώνοντας κατά 386 τόνους τις εκπομπές άνθρακα στο περιβάλλον ετησίως.

Επίσης, σημειώνεται ότι η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια προβαίνει σε ενέργειες οι οποίες οδηγούν στην αισθητή μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος τόσο μέσω του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της όσο και μέσω της χρησιμοποίησης λιγότερου πλαστικού στις συσκευασίες των προϊόντων της.

Ως εκ τούτου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε όλους εσάς που επί 45 χρόνια εμπιστεύεστε την ποιότητα των προϊόντων μας ότι το σύνολο των προϊόντων που παράγουμε- τόσο της εμπορικής επωνυμίας SAMARIA όσο και της εμπορικής επωνυμίας LEFKA ORI- και διατίθενται σε φιάλες PET πλέον φέρουν το χαρακτηριστικό ΜΗ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ ΔΙΑΦΑΝΟ ΚΑΠΑΚΙ το οποίο αντικαθιστά το μέχρι πρότινος χρωματισμένο καπάκι των εν λόγω φιαλών.

Η ενέργεια αυτή της ΕΤ.ΑΝ.ΑΠ ΑΕ – SAMARIA εναρμονίζεται πλήρως με την στρατηγική εταιρικής υπευθυνότητας της εταιρείας και ευθυγραμμίζεται με τις προσπάθειες εκατομμυρίων καταναλωτών και οργανισμών για την προστασία του περιβάλλοντος και το κληροδότημα ενός περισσότερο πράσινου πλανήτη στις επόμενες γενιές.Στην ίδια κατηγορία

05.06.2023
Eτήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων

Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Eτήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας ΕΤΑΝΑΠ ΑΕ - Samaria, κατά την οποία εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με την παρακάτω αλφαβητική σειρά :

More...
16.02.2023
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε - SAMARIA!

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε. – SAMARIA.

More...
22.10.2022
Η ΕΤΑΝΑΠ Α.Ε - ΣΑΜΑΡΙΑ στήριξε την σπουδαία συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας της Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας (SUP)

Η εταιρεία μας στάθηκε αρωγός στην σπουδαία συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας της Όρθιας Σανιδοκωπηλασίας (SUP), η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και σημαντικές διακρίσεις.

More...